Ο συγκλονιστικός διάλογος των πιλότων της πτήσης με τους 228 νεκρούς

Ο συγκλονιστικός διάλογος των πιλότων της πτήσης με τους 228 νεκρούς

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με την συντριβή του αεροσκάφους της Air France στη θάλασσα της Βραζιλίας τον Ιούνιο του 2009, που στοίχισε τη ζωή σε 228 άτομα, αποκαλύπτει το Vanity Fair του Οκτωβρίου. Οι διάλογοι που δημοσιεύονται ρίχνουν φως στην τραγωδία και αναμένεται να προκαλέσουν την οργή των οικογενειών των θυμάτων. Και γι’ αυτό την ώρα που το Airbus 330 έπεσε πάνω σε μια ισχυρή καταιγίδα, οι δύο πιλότοι είχαν πάει για ύπνο και είχαν αφήσει στο πιλοτήριο έναν νεαρό συνάδελφό τους.

 

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνών αν ο 58χρονος κυβερνήτης Μαρκ Ντιμπουά, ο οποίος ήταν ο πιο έμπειρος από όλους, είχε καθυστερήσει για 15 λεπτά να πάει για ύπνο, ίσως να είχε αποφευχθεί  η τραγωδία. Ο Ντιμπουά μπήκε στο πιλοτήριο 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα αφού οι σωλήνες μέτρησης της ταχύτητας του αεροσκάφους είχαν χαλάσει.

«Σ@@@, θα συντριβούμε! Δεν είναι αλήθεια! Τι συμβαίνει», ακούγεται να λέει ο 37χρονος πιλότος Ντέιβιντ Ρόμπερτ.

Μετά από λίγα λεπτά ακούγεται ξανά μια φωνή που ανήκει είτε στον Ρόμπερτ είτε στον 32χρονο Πιέρ Σεντρίκ Μπονίν να λέει «Σκατά, είμαστε νεκροί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε ημέρες για να βρεθούν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους και περίπου δύο χρόνια για να ανασυρθούν από το βυθό οι σοροί των θυμάτων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ