ΦΩΤΟ-Τα διεθνή ΜΜΕ για το εκπληκτικό ψηφιδωτό της Αμφίπολης

ΦΩΤΟ-Τα διεθνή ΜΜΕ για το εκπληκτικό ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Το εκπληκτικό ψηφιδωτό που έφερε στο φως η ανασκαφή της Αμφίπολης, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

«Ω Θεέ Ερμή! Μωσαϊκό ανακαλύφθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης» τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμά του το NBC News, που αναφέρει:

«Οι αρχαιολόγοι, προχωρώντας με την ανασκαφή του τύμβου της Αμφίπολης, έφεραν στο φως ένα ψηφιδωτό δαπέδου, που καλύπτει όλη την επιφάνεια του δωματίου –το οποίο θεωρείται προθάλαμος του κυρίως τάφου».

«Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ψηφιδωτό δάπεδο στην Αμφίπολη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του BBC. «Το ψηφιδωτό -3 μ. πλάτος και 4,5 μ. μήκος- απεικονίζει έναν άνδρα που φορά δάφνινο στεφάνι, ο οποίος οδηγεί ένα άρμα με άλογα, με καθοδηγητή τον Θεό Ερμή».

«Γιγαντιαίο ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε στον μυστηριώδη τύμβο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά του το ABC News και γράφει:

«Ένα επιβλητικό μωσαϊκό ενός άνδρα που οδηγεί ένα άρμα ανακαλύφθηκε στον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα».

«Μωσαϊκό που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη, θα μπορούσε να σηματοδοτεί βασιλικό μακεδονικό τάφο» είναι ο τίτλος του Guardian, ο οποίος γράφει: «Οι αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη έφερε στο φως ένα περίπλοκο και σχεδόν ανέπαφο ψηφιδωτό δάπεδο, που χρονολογείται στο 300 π.Χ.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: en.enikos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ