Δεν πέθανε από τον ιό Έμπολα ο Βρετανός στα Σκόπια

Δεν πέθανε από τον ιό Έμπολα ο Βρετανός στα Σκόπια

 

Ο Βρετανός ο οποίος άφησε την Πέμπτη, την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Σκοπίων δεν είχε προσβληθεί τελικά από τον ιό του Έμπολα ανακοίνωσαν, πριν από λίγο, οι υγειονομικές αρχές της Σκοπίων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από εξειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας, στο οποίο οι υγειονομικές αρχές των Σκοπίων είχαν αποστείλει δείγματα, ήταν αρνητικά δήλωσε η Γιοβάνκα Κόστοφσκα, επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωδών Νόσων του υπουργείου Υγείας της ΠΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίρονται και οι περιορισμοί για το προσωπικό του ξενοδοχείου στα Σκόπια και για τους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ο Βρετανός, καθώς και για 10 ακόμη άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου των Σκοπίων που είχαν έρθει  σε επαφή με τον Βρετανό που απεβίωσε και είχαν τεθεί από προχθές σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός που απεβίωσε είχε εισαχθεί την Πέμπτη σε νοσοκομείο των Σκοπίων σε κρίσιμη κατάσταση και μετά από μία ώρα κατέληξε. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αρχικά είχαν αναφέρει ότι παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, όμως την Παρασκευή, μετά τις πρώτες αναλύσεις, είχαν ανακοινώσει ότι οι πιθανότητες να είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα είναι ελάχιστες.

Οι αρχές είχαν αποστείλει δείγματα για εξέταση σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αμβούργου και τα αποτελέσματα, τα οποία έφθασαν στα Σκόπια, δείχνουν ότι ο Βρετανός δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια-Πιθανόν να μην είχε Έμπολα ο Βρετανός

Και δεύτερο κρούσμα Έμπολα στα Σκόπια;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ