ΗΠΑ: Η Τουρκία πρέπει να βοηθήσει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

ΗΠΑ: Η Τουρκία πρέπει να βοηθήσει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

 

Τη σημασία της συμμετοχής της Τουρκίας στον αγώνα κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η Λίσα Μονάκο, σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Τούρκο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το Ισλαμικό Κράτος τόσο στις γειτονικές χώρες, Ιράκ και Συρία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Τουρκία συμφώνησε την Παρασκευή να υποστηρίξει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μονάκο «εξέφρασε την εκτίμησή της για την υποστήριξη της Τουρκίας στις εν εξελίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση παροχή βοήθειας από την πλευρά της Άγκυρας, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ