Γάλλος τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία

Γάλλος τζιχαντιστής σκοτώθηκε στη Συρία

Ένας 33χρονος Γάλλος τζιχαντιστής, που είχε φύγει μαζί με τον αδελφό του για να πολεμήσει στη Συρία, σκοτώθηκε στη χώρα αυτή στις 4 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ζιλ, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ όταν ήταν ακόμη έφηβος, έφυγε για τη Συρία τον Ιούνιο μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Εμανουέλ, 37 ετών, που εξισλαμίστηκε πριν από δυόμισι χρόνια, ανέφερε μια θεία τους.

Το περασμένο Σάββατο, ο Εμανουέλ έγραψε στο Facebook, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν με την οικογένειά τους, ότι ο Ζιλ ή Μπιλάλ, όπως τον αποκαλούσαν πλέον, σκοτώθηκε.

“Ο Εμανουέλ μας είπε ότι βρίσκεται στα μετόπισθεν (…) αλλά θα φύγει για να πολεμήσει σε μια-δυο ημέρες (…) Περιμένουμε τη δεύτερη κακή είδηση” είπε η θεία τους, η Κριστίν, υπογραμμίζοντας ότι η οικογένεια δεν έχει αυταπάτες: “Δεν θέλουν παρά μόνο ένα πράγμα, να πάνε στον παράδεισο”, είπε για τους ανιψιούς της.

Τουλάχιστον 36 Γάλλοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα πολεμώντας στη Συρία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, περίπου 580 Γάλλοι πολεμούν ή πολέμησαν πρόσφατα στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η θεία του Ζιλ και του Εμανουέλ είπε ότι τους είδε για τελευταία φορά τον Μάιο, στον γάμο μιας εξαδέλφης τους και ότι τότε τίποτα δεν έδειχνε ότι σχεδίαζαν να φύγουν. Όπως είπε, ο Εμανουέλ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά ενώ ο Ζιλ έπασχε από σχιζοφρένεια και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ