Μιζούρι-Αστυνομικός πυροβόλησε 18χρονο που κρατούσε… σάντουιτς

Μιζούρι-Αστυνομικός πυροβόλησε 18χρονο που κρατούσε…  σάντουιτς

Το νέο αιματηρό περιστατικό βίας στο Μιζούρι των ΗΠΑ με θέμα έναν 18χρονο Αφροαμερικανό, έχει βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές που κατηγορούν την αμερικανική αστυνομία για ρατσισμό.

Ο 32χρονος αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε τον 18χρονο και τον θεώρησε ύποπτο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο φοιτητής κρατούσε όπλο και γι αυτό τον κυνήγησε. Οι μάρτυρες του δραματικού περιστατικού όμως υποστηρίζουν ότι αυτό που κρατούσε ο νεαρός ήταν ένα… σάντουιτς.

Μετά από κυνηγητό στις γειτονιές του Σεντ Λούις , ο αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του 18χρονου 17 φορές . Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεντ Λούις Σαμ Ντότσον, ο Αφροαμερικανός δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό θύμισε στους κατοίκους του Σεντ Λούις το παρόμοιο επεισόδιο που είχε σημειωθεί  μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο  Φέργκιουσον όταν αστυνομικός είχε σκοτώσει έναν νεαρό αφροαμερικανό, τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην περιοχή.

 

Πηγή: www.nydailynews.com

 

Διαβάστε επίσης

Σήμερα η κηδεία του Μάικλ Μπράουν

Κάηκε μνημείο του Μπράουν στο Φέργκιουσον

ΒΙΝΤΕΟ-Δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στις ΗΠΑ

Άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε αστυνομικό στο Μιζούρι

ΒΙΝΤΕΟ-Αστυνομικός επιτέθηκε σε έγκυο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ