ΒΙΝΤΕΟ-Νεκρός από Έμπολα “αναστήθηκε”

ΒΙΝΤΕΟ-Νεκρός από Έμπολα “αναστήθηκε”

Τη σοκαριστική στιγμή που ένας άντρας που είχε θεωρηθεί νεκρός από τον ιό του Έμπολα, «ξυπνάει» την ώρα που τον ακουμπούν στην πλαστική σακούλα υγειονομικής ταφής, κατέγραψε ο φακός δημοσιογραφικής ομάδας του ABC News στη Λιβερία.

Το συνεργείο του ABC με επικεφαλής τον γιατρό και δημοσιογράφο Richard Besser κατέγραφε τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού να μαζέψει τους νεκρούς από Έμπολα καθώς κείτονταν στο δρόμο, στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Monrovia.

Οι υπάλληλοι ήταν έτοιμοι να κλείσουν τη σορό σε μια πλαστική σακούλα αφού αρχικά είχαν απολυμάνει την περιοχή για να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας. Μόλις όμως ακούμπησαν τον άντρα πάνω στη σακούλα εκείνος, κινήθηκε.

«Δεν είναι νεκρός» φώναξε ο Besser και το πλήθος που παρακολουθούσε άρχισε να ζητωκραυγάζει.

Οι περίοικοι είπαν στον γιατρό ότι αν και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν κάποιος βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση στο δρόμο, εκείνοι  δεν έρχονται παρά μόνο όταν θεωρηθεί νεκρός. «Έρχονται μόνο όταν πεθαίνεις»  υποστήριξε ο αρχηγός της κοινότητας στο τηλεοπτικό συνεργείο.

Η Λιβερία είναι μία από τις τρεις χώρες της Αφρικής που έχει χτυπηθεί από τον ιό και σύμφωνα με τα στοιχεία οι θάνατοι από την επιδημία έχουν ξεπεράσει τους 2.000.

Ο Richard Besser, που είναι επικεφαλής του τμήματος συντακτών υγείας του  ABC, είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που του επετράπη να καταγράψει την επιδημία μέσα στη Λιβερία.

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης

Σιέρα Λεόνε-121 νεκροί από τον Έμπολα σε μία ημέρα

ΗΠΑ-Δεν υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία ο ασθενής με τον Έμπολα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ