Βραζιλία-Προβάδισμα του Νέβες απέναντι στη Σίλβα

Βραζιλία-Προβάδισμα του Νέβες απέναντι στη Σίλβα

Ο κεντρώος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας Αέσιο Νέβες οδεύει προς την εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχοντας ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με την περιβαλλοντολόγο Μαρίνα Σίλβα στην ακόμα ανοιχτή κούρσα για το ποιος υποψήφιος θα αντιμετωπίσει την νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ σε ένα πιθανό δεύτερο εκλογικό γύρο, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων.

Ο Νέβες ένας τεχνοκράτης γερουσιαστής που έως τώρα εμφανιζόταν στη τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha καταλαμβάνει το 26% των ψήφων έναντι 24% για τη Μαρίνα Σίλβα.

 Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κρατά ένα ισχυρό προβάδισμα με το 44% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση από το ερευνητικό ινστιτούτο Ibope δείχνει επίσης ότι ο Νέβες καταλαμβάνει το 27% έναντι 24% της Σίλβα και 46% για την πρόεδρο Ρούσεφ. Και οι δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θα επικρατήσει όποιος και αν είναι ο αντίπαλός της σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο στις 26 Οκτωβρίου.

Στη δημοσκόπηση της Datafolha ερωτήθηκαν 18.116 άτομα σε 468 δήμους κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή έως το Σάββατο. Έχει ένα περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν ή πλην 2 ποσοστιαίες μονάδες. Στην δημοσκόπηση της Ibope ρωτήθηκαν 3.010 άτομα το διάστημα μεταξύ της Πέμπτης και του Σαββάτου. Επίσης έχει ένα περιθώριο στατιστικού σφάλματος συν ή πλην 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ