Μαρτυρία-σοκ μιας 15χρονης στο σκλαβοπάζαρο των τζιχαντιστών

Μαρτυρία-σοκ μιας 15χρονης στο σκλαβοπάζαρο των τζιχαντιστών

Το μαρτύριο της 15χρονης Σάρας άρχισε στις 3 Αυγούστου όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα το χωριό όπου έμενε, το Ταλ Αζίρ, στην επαρχία Σινζάρ του Ιράκ. 

Μη έχοντας μεταφορικό όχημα η Σάρα, η μητέρα της, ο αδελφός της και η έγκυος σύζυγός του έτρεξαν προς τα γειτονικά βουνά. Αναζήτησαν καταφύγιο σε μια απομονωμένη αγροικία, μαζί με πολλούς ακόμη γείτονες και συγγενείς τους. Σύντομα, οι τζιχαντιστές τους περικύκλωσαν. 

Οι γυναίκες χωρίστηκαν από τους άνδρες, οι οποίοι απλώς εκτελέστηκαν. Η Σάρα σύρθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και μεταφέρθηκε στη Μοσούλη, όπου κρατήθηκε μαζί με εκατοντάδες νεαρές γυναίκες προς πώληση. Εξαναγκάστηκαν όλες να φορέσουν νικάμπ και πιέστηκαν να δηλώσουν ότι ασπάζονται το Ισλάμ-ειδάλλως, τους έλεγαν, θα σκότωναν όλους τους άρρενες της οικογένειάς τους. Άνδρες έλεγαν ότι οι γυναίκες ήταν τα “δώρα” τους. Καμία δεν επέστρεφε. “Προσπαθούσαμε να δείχνουμε άσχημες. Κάποιες γυναίκες έκλαιγαν ή ούρλιαζαν ή προέβαλλαν αντίσταση, αλλά δεν είχε σημασία. Πάντα τις έπαιρναν μακριά. Μια κοπέλα κρεμάστηκε. Μια άλλη προσπάθησε, αλλά οι φρουροί τη σταμάτησαν και τη χτύπησαν πολύ άσχημα. Καμία άλλη δεν προσπάθησε ύστερα από αυτό”.

Η Σάρα περιγράφει τους τζιχαντιστές “βρώμικους με πολλές τρίχες στο πρόσωπο και άσχημη μυρωδιά”. Η ίδια πουλήθηκε τελικά “σε έναν γέρο και έναν χοντρό”. Της έδειχναν βίντεο με αποκεφαλισμούς γειτόνων της. “Σε κάποια βίντεο έβαζαν τα κεφάλια μέσα σε φούρνους. Μερικές φορές πατούσαν και στέκονταν πάνω τους. Υπήρχαν τόσα πολλά κεφάλια. Ρωτούσαν “τον ξέρετε αυτόν;” και γελούσαν”. Ο “γέρος” τη χτυπούσε συχνά. Δύο φορές της πήρε αίμα από το χέρι της με μια μεγάλη σύριγγα. Φαγητό πολύ δεν της έδινε και η Σάρα συχνά λυποθυμούσε. Συχνά σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, αλλά θυμόταν την οικογένειά της.

Η Σάρα κατάφερε τελικά να διαφύγει μια Παρασκευή που οι “ιδιοκτήτες” της είχαν πάει στο τζαμί για προσευχή. Ζει σήμερα σε έναν προσφυγικό καταυλισμό της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν. 

Πηγή: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ