Τι συζήτησαν ο Ομπάμα και ο Ινδός πρωθυπουργός

Τι συζήτησαν ο Ομπάμα και ο Ινδός πρωθυπουργός

Την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας συζήτησαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι στη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο.

Οι δυο ηγέτες μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το εμπόριο, η εξερεύνηση του διαστήματος, η κλιματική αλλαγή και η απειλή του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

Ο Ομπάμα είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το ενδιαφέρον του Ναρέντρα Μόδι για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας καθώς και για την αποφασιστικότητά που έδειξε η Ινδία να βοηθήσει στην επίτευξη της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο. «Θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη στη δύσκολη αλλά πάντα ενδιαφέρουσα θητεία ως πρωθυπουργός της Ινδίας» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Έχουμε ήδη τα θεμέλια μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης», ανάφερε από τη δική του πλευρά ο Μόδι. Ο ινδός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι ζήτησε τη στήριξη του αμερικανού προέδρου σχετικά με το θέμα της διευκόλυνσης των ινδικών επιχειρήσεων στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια ειλικρινή συζήτηση για την εμπορική συμφωνία που επετεύχθη στο Μπαλί τον περασμένο χρόνο.

Η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας, παρέχει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο έναντι της Κίνας, της οποίας η ανάπτυξη στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έχει ταρακουνήσει τους αμερικανούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ