Επιβεβαίωση μέσω… twitter για τον θάνατο ηγέτη τζιχαντιστή

Επιβεβαίωση μέσω… twitter για τον θάνατο ηγέτη τζιχαντιστή

Τα μηνύματα μέσω Twitter που έστειλε ένας τζιχαντιστής φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης Χορασάν, στόχος των αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, έχει σκοτωθεί.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων SITE.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ένας τζιχαντιστής ο οποίος στο παρελθόν έχει πολεμήσει στο πλευρό της ομάδας Χορασάν έστειλε μέσω Twitter μια σειρά μηνυμάτων στα οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Μούχσιν αλ Φάντλι, παλαιό μέλος της αλ Κάιντα και φερόμενος επικεφαλής της Χορασάν, αλλά και του Αμπού Γιούσουφ αλ Τούρκι, ενός ακόμη ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Τα μηνύματα αυτά φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που ήθελαν τον Φάντλι να έχει σκοτωθεί στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Το SITE επισημαίνει ότι στα μηνύματα αυτά, που έχουν ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, ο τζιχαντιστής αναφέρεται στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στη Συρία μετά τα αεροπορικά πλήγματα που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα.

Πάντως ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την πραγματική φύση της ομάδας που αποκαλείται Χορασάν, το όνομα της οποίας εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα, και θεωρούν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αυτούς, η Ουάσινγκτον, προτάσσοντας τη Χορασάν και την απειλή ότι η οργάνωση σκόπευε να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, ήθελε να δείξει ότι δεν θα βρίσκονταν σε κίνδυνο μόνο η Συρία και η Μέση Ανατολή, αλλά και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αν δεν επενέβαινε στρατιωτικά.

«Στη Συρία κανείς δεν είχε ακούσει τη Χορασάν, παρά μόνο πρόσφατα αφού την ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ