Συρία-Επίθεση τζιχαντιστών σε κουρδική πόλη

Συρία-Επίθεση τζιχαντιστών σε κουρδική πόλη

 

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με οβίδες εναντίον της κουρδικής συριακής πόλης Άιν αλ Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά) για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επίθεσης που πραγματοποιεί αυτή η οργάνωση στην περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με μία κυβερνητική οργάνωση.

Αυτή η επίθεση, που έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο στην Τουρκία σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο, πραγματοποιήθηκε παρά τους βομβαρδισμούς θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία από την 23η Σεπτεμβρίου.

«Οβίδες, που ερρίφθησαν από το Ισλαμικό Κράτος από τους λόφους που βρίσκονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά του Κομπάνι, έπληξαν σήμερα την πόλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Είναι η πρώτη φορά που οι οβίδες του Ισλαμικού Κράτους πέφτουν στην πόλη μετά την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση εναντίον αυτής της περιοχής τη 16η Σεπτεμβρίου» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να αναπτυχθεί προς την ανατολική πλευρά της πόλης και να εγκατασταθεί σε αυτούς τους λόφους απ’ όπου εξαπέλυσε αυτήν την επίθεση παρά μάλιστα τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού.

Η επίθεση «έχει αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους των συνοικιών στα ανατολικά της πόλης να αναζητήσουν καταφύγιο προς τη γειτονική Τουρκία» διευκρίνισε ο Ραχμάν.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εκατοντάδες Κούρδους αμάχους να διασχίζουν τα σύνορα, περιλαμβανομένων πολλών παιδιών και γυναικών, ενώ ορισμένοι μετέφεραν τα στρώματά τους στα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 167 τζιχαντιστές και 19 άμαχοι, περιλαμβανομένων 5 παιδιών και 4 γυναικών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία.

Το OSDH αναφέρει επιπλέον ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει 40 Κούρδους πολιτοφύλακες τις τελευταίες 5 ημέρες που διαρκούν οι σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κομπάνι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι κάποιοι από τους Κούρδους σκοτώθηκαν σε μια επίθεση βομβιστή καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά ενώ οδηγούσε ένα όχημα στα δυτικά περίχωρα της πόλης το οποίο είχε κάνει να μοιάζει με όχημα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν αναφέρθηκε πότε σημειώθηκε η επίθεση αυτή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ