Κάμερον: Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή για τη χώρα

Κάμερον: Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή για τη χώρα

Υπέρ της ένταξη της Βρετανίας στη διεθνή συμμαχία που έχει συγκροτηθεί κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ψήφισαν την Παρασκευή βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου με 524 ψήφους υπέρ και 43 κατά, μετά από τουλάχιστον 6 ώρες συνομιλιών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου, ότι η Βρετανία έχει «καθήκον» να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές και υποστήριξε ότι η χώρα του παίρνει μέρος σε ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο».

Το ΙΚ αποτελεί απειλή για τη Βρετανία και «πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε προσθέτοντας ότι οι ενέργειες αυτές έχουν σαφή νομική βάση.

«Εάν παραμείνουν ανεξέλεγκτοι, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τρομοκρατικό χαλιφάτο στις ακτές της Μεσογείου και με αποδεδειγμένη αποφασιστικότητα να επιτεθούν στη χώρα και το λαό μας», είπε.

Και τα τρία βασικά κόμματα της Βρετανίας τάχθηκαν υπέρ της απόφασης αυτής, παρά το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.

Ο Κάμερον παραδέχτηκε πως μια στρατιωτική εμπλοκή πιθανόν διαρκέσει χρόνια και όχι μόνο μήνες, ωστόσο διευκρίνισε ότι ούτε οι ΗΠΑ αλλά ούτε και η Βρετανία σκοπεύουν να στείλουν «χερσαίες δυνάμεις» στην περιοχή.

«Γίνεται μια ευρεία προσπάθεια για τη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας και είμαστε ικανοποιημένοι με το ρυθμό ανάπτυξης αυτής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ