Air France-Δεν αναστέλλουν την απεργία τους οι πιλότοι

Air France-Δεν αναστέλλουν την απεργία τους οι πιλότοι

Αν και η αεροπορική εταιρεία Air France απέσυρε το σχέδιό της για επέκταση της θυγατρικής της Transavia, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιλότους που εξακολουθούν να απεργούν για 11η ημέρα, ένα ρεκόρ στον κλάδο για τη Γαλλία.

Σήμερα ένα στα δύο αεροπλάνα θα παραμείνει στο έδαφος.

Οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το βασικό αίτημα των απεργών: τα συμβόλαια των πιλότων της Air France να καταστεί κανόνας στις θυγατρικές της εταιρείας και κυρίως για τη χαμηλού κόστους Transavia France.

Κατά τη διάρκεια χθες της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής της εταιρείας η διοίκηση επιβεβαίωσε στους πιλότους ότι εγκαταλείφθηκε «οριστικά» το σχέδιο της Transavia Europe, έναν όρο που είχαν θέσει τα συνδικάτα των απεργών.

«Ένας απαραίτητος όρος, όμως όχι επαρκής» για την αναστολή της απεργίας, δήλωσε ο Γκιγιόμ Σμιτ εκπρόσωπος του SNPL.

Σε ανακοίνωσή της η Air France είχε αναγγείλει την απόσυρση του σχεδίου αυτού, ενώ πρόσθετε ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των πιλότων, το SNPL και το Spaf. Έπειτα από μια διακοπή στη διάρκεια της νύχτας, οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα.

Πάντως η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητεί την αναστολή της απεργίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν ντε Φολ να λέει ότι «οι πιλότοι έχουν ευθύνη, η απεργία πρέπει να σταματήσει».

Το κράτος έχει στην κατοχή του σχεδόν το 16% των μετοχών της Air France.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ