ΦΩΤΟ-Σε εξέλιξη η διάσωση μεταναστών στην Κύπρο

ΦΩΤΟ-Σε εξέλιξη η διάσωση μεταναστών στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, 50 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πάφου, επιχείρηση των κυπριακών Αρχών για τη διάσωση 300 αλλοδαπών από τη Συρία, που επιβαίνουν σε μικρό πλοίο, το οποίο κινδύνευσε να βυθιστεί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.

Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα (κυρίως γυναικόπαιδα) και απαιτείται η περισυλλογή και διάσωσή τους, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Το πλοίο, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη Συρία με επιβαίνοντες άμαχους πρόσφυγες.

Το ΚΣΕΔ οργάνωσε άμεσα επιχείρηση, με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων της Δημοκρατίας και παραπλεόντων πλοίων. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο της Δημοκρατίας και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

 

 Πηγή: www.mod.gov.cy

 

Διαβάστε επίσης

 TΩΡΑ-Eπιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Κύπρο

Κύπρος-Τουρκική κορβέτα στο τεμάχιο 9

ΒΙΝΤΕΟ-Εντυπωσιακά πλάνα από τη διάσωση δύο αγνοουμένων στη Χαλκιδική

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ