“Κλειδωμένοι” στο ορυχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

“Κλειδωμένοι” στο ορυχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ανθρακωρύχοι στο ορυχείο Cherno More Mines στη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς αρνήθηκαν να βγουν από τις στοές κατά τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή μισθών.

Οι ανθρακωρύχοι πληρώθηκαν τελευταία φορά τον Ιούλιο και το πρόβλημά τους παραμένει άλυτο, παρά τις επιστολές τους προς την Εθνική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού (NEK), η οποία οφείλει χρήματα στην εταιρεία του ανθρακωρυχείου και την τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν.

Συνολικά 45 ανθρακωρύχοι τα μεσάνυχτα κατέβηκαν για να εργαστούν σε ύψος 300 μέτρων κάτω από τη γη και σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να βγουν αν δεν θα κατατεθούν τα χρήματα για τους οφειλόμενους μισθούς στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η διεύθυνση του ανθρακωρυχείου και τα συνδικάτα εργαζομένων έχουν λάβει μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος καλώντας στην περιοχή ομάδες διάσωσης, ασθενοφόρο και διασφαλίζοντας τρόφιμα για τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται.

Το συνδικάτο των ανθρακωρύχων ζήτησε από τους αρμόδιους θεσμούς να μην καθυστερήσουν την επίλυση του προβλήματος.

Η διεύθυνση του ανθρακωρυχείου ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι το ποσό των καθυστερούμενων μισθών των 400 εργαζομένων ανέρχεται σε 600.000 λέβα (περίπου 307.000 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ