ΒΙΝΤΕΟ- Βρετανοί μουσουλμάνοι καταδικάζουν την ISIS

ΒΙΝΤΕΟ- Βρετανοί μουσουλμάνοι καταδικάζουν την ISIS

Μια ομάδα νεαρών μουσουλμάνων που μένουν στο Λονδίνο αποφάσισαν να αντισταθούν στην «επέλαση» των τζιχαντιστών και να ανορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον τους.

Δημιούργησαν την καμπάνια #NotInMyName στο διαδίκτυο για να καταγγείλουν την τρομοκρατία. Οι νέοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και με τόλμη δείχνου τόσο τα πρόσωπά τους εξηγώντας ότι η θρησκεία τους δεν υπαγορεύει το μίσος και τον φόνο.

Μετά τη δολοφονία του David Haines και την απαγωγή του Alan Hemming, η ομάδα αποφάσισε να αντιδράσει. Έστησαν την εκστρατεία #notinmyname ώστε να γίνει ευρέως γνωστό ότι οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι απορρίπτουν την ιδεολογία και τις δράσεις τoυ Ισλαμικού Κράτους που  δεν αντιπροσωπεύουν την ισλαμική πίστη ή τη μουσουλμανική κοινότητα.

Ο ιδρυτής της καμπάνιας λέε: «Η δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου δεν έχει καμία δικαιολογία σε οποιαδήποτε θρησκεία ή τις εκφάνσεις της ζωής. Οι τρομοκράτες της ISIS δεν είναι αληθινοί μουσουλμάνοι, δεν ασκούν τις αληθινές διδασκαλίες του Ισλάμ: Την ειρήνη, το έλεος και τη συμπόνια. Είναι εχθροί όλης της ανθρωπότητας».

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: http://www.mirror.co.uk/

Διαβάστε επίσης

To Ισλαμικό Κράτος παρουσιάζεται ως “Ελ Ντοράντο”

Νεκρή η μία από τις έφηβες τζιχαντίστριες από την Αυστρία

ΦΩΤΟ-Βρετανίδα τζιχαντίστρια κρατάει κομμένο κεφάλι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ