Κέρι: Ορόσημο για το Ιράκ ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης

Κέρι: Ορόσημο για το Ιράκ ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι δήλωσε ότι η διαμόρφωση ενός νέου, χωρίς αποκλεισμούς, ιρακινού κυβερνητικού σχήματος είναι «ένα σημαντικό ορόσημο» για τη χώρα, στον αγώνα που δίνει κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε στη Βαγδάτη έχει «τη δυνατότητα να ενώσει όλες τις διαφορετικές κοινότητες της χώρας σε ένα ισχυρό και ενωμένο Ιράκ και δίνει σε αυτές τις κοινότητες μια ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα μέλλον που όλοι οι ιρακινοί επιθυμούν».

Ανέφερε επίσης ότι η διεθνής συμμαχία που σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του Ισλαμικού Κράτους έχει ως στόχο να «συνεχιστεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια».Ο Τζον Κέρι αναμένεται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για να ενισχύσει τη συμμαχία των προθύμων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Χάιντερ αλ-Abadi, περιλαμβάνει μέλη της σιιτικής πλειοψηφίας του Ιράκ Κούρδους και σουνίτες. Αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της ενοποίησης της χώρας μετά την καταστροφική απώλεια εδαφών σε όλο το βόρειο Ιράκ από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ