Απών ο Ρέντσι από το οικονομικό φόρουμ

Απών ο Ρέντσι από το οικονομικό φόρουμ

Οι σημαντικότεροι υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης δίνουν φέτος το «παρών» στο οικονομικό και πολιτικό φόρουμ του Τσερνόμπιο, το οποίο ξεκινά σήμερα και πρόκειται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Ως γνωστόν, στο φόρουμ το οποίο διεξάγεται κοντά στο Κόμο, παίρνει μέρος, φέτος, και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στα διάφορα πάνελ, πρόκειται να πάρουν διαδοχικά τον λόγο, ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι, η υπουργός Μεταρρυθμίσεων Μαρία Έλενα Μπόσκι, ο επικεφαλής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, η υπουργός Παιδείας Στεφάνια Τζανίνι και ο στενότερος συνεργάτης του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Παράλληλα, το «παρών» δίνουν και οι Ιταλοί πρώην Πρωθυπουργοί, Ρομάνο Πρόντι, Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο νυν επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, όμως, δεν πρόκειται να μεταβεί στο Τσερνόμπιο, κάτι που έχει προκαλέσει σχόλια πολλών οικονομικών και πολιτικών αναλυτών. Στην πλειοψηφία τους, θεωρούν ότι θα ήταν φρονιμότερο να συνομιλήσει ο Ματέο Ρέντσι με τους συμμετέχοντες στο διεθνούς φήμης αυτό φόρουμ, όπως προβλέπει και η ιταλική παράδοση των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Εξάλλου, πρόκειται να μεταβεί στη Βίλα Ντ΄ Έστε του Τσερνόμπιο όπου φιλοξενούνται οι εργασίες του φόρουμ και ο συνιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Τζανρομπέρτο Καζαλέτζιο.

Η αυριανή ημέρα, κατά την οποία θα πάρει τον λόγο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πάνελ με τίτλο «Συσχετισμοί δυνάμεων στη νέα Ευρώπη», θα είναι αφιερωμένη, εξ ολοκλήρου, στη φάση που διέρχεται η Γηραιά Ήπειρος και στις λύσεις για να μπορέσει να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση. Πρόκειται, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, για μια αναλυτική ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους υποστηρικτές της ευελιξίας και σε εκείνους της στρατηγικής της λιτότητας. Από τους κύριους ομιλητές θα είναι και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι ο οποίος, ως γνωστόν, θεωρεί ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να παρέμβει πολύ πιο έγκαιρα για να βοηθήσει την Ελλάδα, από τις αρχές του 2010.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα τα οποία πρόκειται να αναπτύξουν τις απόψεις τους στο φόρουμ αυτό της βόρειας Ιταλίας, είναι εκείνο του διευθύνοντος συμβούλου της Fiat- Chrysler, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ