Εγχώρια η διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, λέει ο Πούτιν

Εγχώρια η διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, λέει ο Πούτιν

O εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν εναντίον των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, πρέπει να παραμείνουν τμήμα της χώρας και χαρακτήρισε τη διένεξη «εγχώρια».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, απηύθυνε κάλεσμα για τη διενέργεια ουσιαστικών συνομιλιών μεταξύ των αυτονομιστών και του Κιέβου σε θέματα που θα περιελάμβαναν «την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και την κρατική υπόσταση στην ανατολική Ουκρανία για να προστατευθούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί».

«Δεν πρόκειται για μία διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, πρόκειται για μια διένεξη στο εσωτερικό της Ουκρανίας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση εάν η «Νοβοροσίγια» (Νέα Ρωσία)- το όνομα που δίνουν οι αντάρτες στην περιοχή που διεκδικούν- θα πρέπει να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας, εκείνος απάντησε: «Φυσικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ