Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ

Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πολιορκημένη σιιτική πόλη Αμρελί στο βόρειο Ιράκ και έριξαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την άδεια του για τις αεροπορικές επιδρομές ώστε να αποτρέψει μια επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά των κατοίκων της πόλης Αμρελί. Η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας έγινε από αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών που είχαν επίσης τη συνδρομή αεροπλάνων από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία, ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάρκ Ράιτ.

Η πόλη Αμρελί είναι περικυκλωμένη από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο μήνες. Τόσο ο ιρακινός στρατός όσο και οι κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές και να σπάσουν την πολιορκία της πόλης.

Μέχρι τώρα οι ένοπλοι κάτοικοι της Αμρελί έχουν καταφέρει να αποκρούσουν τις επιθέσεις από τους ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι θεωρούν την πλειοψηφία των Τουρκμένων σιιτών της πόλης ως αποστάτες. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι όμως παραμένουν παγιδευμένοι στο εσωτερικό της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ