Γερμανία-Απεργούν αύριο οι πιλότοι στην Germanwings

Γερμανία-Απεργούν αύριο οι πιλότοι στην Germanwings

Ο γερμανικός κολοσσός των αερομεταφορών, η εταιρεία Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των πιλότων Cockpit προκειμένου να αποφευχθεί η εξάωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για αύριο στη θυγατρική της, την Germanwings.

Η απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται ότι θα επηρεάσει χιλιάδες ταξιδιώτες που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών τους. “Περίπου 15.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Θα επηρεαστούν κυρίως οι πτήσεις εσωτερικού”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί περίπου 5.400 πιλότους, ζητούσε από την εταιρεία να διατηρηθούν τα συνταξιοδοτικά προνόμιά τους, δηλαδή να μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους στα 55 και να συνεχίσουν να πληρώνονται ένα μέρος του μισθού τους μέχρι να φτάσουν στο όριο ηλικίας για να λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 12:00 το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 116 από τις 164 προγραμματισμένες πτήσεις, ανέφερε η Germanwings. “Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την απεργία”, είπε από την πλευρά της η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Lufthansa Μπετίνα Φόλκενς. Ο όμιλος “θα κάνει τα πάντα για να μεταφέρει τους επιβάτες της Germanwings στον προορισμό τους”, συνέχισε.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι πιλότοι προκηρύσσουν απεργία με αίτημα τη διατήρηση των προνομίων τους. Τον Απρίλιο, η τριήμερη απεργία τους είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις και στοίχισε 60 εκατομμύρια ευρώ στον όμιλο.

Γύρω στις 15:20 η μετοχή της Lufthansa στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε κατά 2,84%, στα 13,33 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ