Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν απόψε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Πέντε άνθρωποι, από τους οποίους οι τρεις ήταν ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του ισραηλινού πυροβολικού που ισοπέδωσαν ένα σπίτι στην Τζαμπαλίγια, είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Άσραφ αλ Κούντρα. Άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και άλλοι τέσσερις στη Χαν Γιούνες και στα περίχωρά της.

Στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ οι γιατροί έφεραν στον κόσμο, με καισαρική, ένα πρόωρο βρέφος μία ώρα μετά το θάνατο της μητέρας του, η οποία καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού της. Ο σύζυγος της 23χρονης γυναίκας, ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου, τραυματίστηκε σοβαρά.

“Μας την έφεραν νεκρή μετά από έναν βομβαρδισμό στις 3 το πρωί της Παρασκευής. Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε, όμως είχε πεθάνει καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. Κατόπιν είδαμε την κοιλιά της να κινείται και υπολογίσαμε ότι βρισκόταν στην 36η εβδομάδα της κύησης”, εξήγησε ο γιατρός Φάντι αλ Χάρτι.

Στο νεογέννητο κοριτσάκι δόθηκε το όνομα της μητέρας του, Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν. Η κατάστασή του πάντως είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι έμεινε για πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο και θα χρειαστεί να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ