Γαλλία: Βαρβαρότητα ο αποκεφαλισμός του δημοσιογράφου

Γαλλία: Βαρβαρότητα ο αποκεφαλισμός του δημοσιογράφου

Ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος, εφόσον ισχύει η είδηση, συνιστά μια “βαρβαρότητα” και μια “ειδεχθή δολοφονία”, τόνισαν οι γαλλικές αρχές.

“Έχουμε να κάνουμε με μια βαρβαρότητα που χρησιμοποιεί τον τρόμο και την απειλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου όπου συζητήθηκαν επί μακρόν οι διεθνείς εξελίξεις. “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κινητοποιηθούμε, αυτός είναι ο στόχος της Γαλλίας σε πανευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα”, συνέχισε.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό του για την “στυγερή δολοφονία”. “Εάν αληθεύει, τότε αυτή η ειδεχθής δολοφονία καταδεικνύει το αληθινό πρόσωπο αυτού του χαλιφάτου της βαρβαρότητας. Απαιτείται η σθεναρότερη καταδίκη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας”, συνέχισε ο Φαμπιούς τονίζοντας ότι οι δράστες τέτοιων “βάρβαρων πράξεων” δεν πρέπει να παραμείνουν ατιμώρητοι.

Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των εξτρεμιστών τζιχαντιστών που επιδιώκει την ίδρυση ενός χαλιφάτου στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκεφάλισε τον Φόλεϊ και απείλησε ότι θα σκοτώσει άλλον έναν δημοσιογράφο, σε αντίποινα για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς θέσεών της στο Ιράκ. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση, διακρίνεται ένας μαυροντυμένος μασκοφόρος να κόβει τον λαιμό του Φόλεϊ ο οποίος απήχθη από ενόπλους τον Νοέμβριο του 2012 στη Συρία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να εξακριβώσουν “το συντομότερο δυνατόν” την αυθεντικότητα του βίντεο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Σοκάρει ο αποκεφαλισμός Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ