Λιβερία-Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες λόγω Έμπολα

Λιβερία-Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες λόγω Έμπολα

Μέτρα για τον περιορισμό τα εξάπλωσης του ιού Έμπολα λαμβάνει η κυβέρνηση της Λιβερίας όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα Μονρόβια.

Η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας η οποία ισχύει από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (00:00 της Τέταρτης ώρα Ελλάδας) έως τις 06:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης), σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ανέφερε ανακοίνωση που μεταδόθηκε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου.

Η επιδημία της αιμορραγικής νόσου έχει σκοτώσει περίπου 1.300 ανθρώπους σε χώρες της Δυτικής Αφρικής και συγκεκριμένα στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα ενώ κρούσματα και θάνατοι ασθενών έχουν σημειωθεί και στην Νιγηρία.

Οι τελευταίοι θάνατοι από τον ιό Έμπολα καταγράφηκαν τη χρονική περίοδο μεταξύ της 14ης και 16ης Αύγουστου, όπου στη Λιβερία έχασαν τη ζωή τους 53 άνθρωποι, 17 στη Σιέρα Λεόνε και 14 στη Γουινέα. Στη Νιγηρία ο αριθμός των νεκρών είναι πέντε καθώς ένας γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα κατέληξε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ