Σύνοδος κορυφής μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας και Ουκρανίας

Σύνοδος κορυφής μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας και Ουκρανίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 26 Αυγούστου για να συζητήσουν θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα από το Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

“Στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν και οι ηγέτες του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, των δύο χωρών που μετέχουν στην Τελωνειακή Ένωση που έχει συγκροτήσει η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρίσκεται στο Μινσκ την επόμενη Τρίτη, 26 του μηνός. Οι ηγέτες “θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τελωνειακή Ένωση και θα υπάρξει μια σειρά διμερών επαφών”, είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κίεβο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ