Έπεφταν “βροχή” οι σφαίρες στο Μισούρι – 31 συλλήψεις

Έπεφταν “βροχή” οι σφαίρες στο Μισούρι – 31 συλλήψεις

Η αστυνομία δέχθηκε “σφοδρά πυρά” και 31 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των διαδηλωτών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές κατά τις φυλετικές ταραχές στο Φέργκιουσον του Μισούρι που ξέσπασαν αφού ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο έφηβο πριν από 10 ημέρες.

“Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση (τη νύκτα της Δευτέρας)”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, υπογραμμίζοντας πως οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και προσθέτοντας πως η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα, καθώς και μια βόμβα μολότοφ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Αυτές δεν είναι ενέργειες διαδηλωτών, αλλά ενέργειες βίαιων εγκληματιών”, δήλωσε ο Τζόνσον. Ζήτησε από τους ντόπιους να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διακρίνονται από τους βίαιους ταραχοποιούς, μερικοί από τους οποίους έχουν φθάσει ακόμη και από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό.

“Θέλω να ενθαρρύνω τους καλούς ανθρώπους αυτής της περιοχής να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Κάντε τις φωνές σας να ακουστούν, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν, ώστε να μην είμαστε η κάλυψη βίαιων ταρασοποιών”, δήλωσε ο Τζόνσον.

Διαδηλώσεις ως επί το πλείστον ειρηνικές, αλλά και με ξεσπάσματα βίας από μικρότερες ομάδες, έχουν ξεσπάσει αφότου ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη διάρκεια επεισοδίου με έναν αστυνομικό που επέβαινε σε περιπολικό, ενώ ο Μπράουν περπατούσε σε κατοικημένη περιοχή στις 9 Αυγούστου στο Φέργκιουσον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ