Ιράν: Τουλάχιστον 250 τραυματίες από σεισμό

Ιράν: Τουλάχιστον 250 τραυματίες από σεισμό

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα την αραιοκατοικημένη επαρχία Ιλάμ στο δυτικό Ιράν με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι και να σημειωθούν σημαντικές υλικές ζημιές, έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι το μέγεθος του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου βρισκόταν σε απόσταση 36 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Αμπντανάν, ήταν 6,3 βαθμοί.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:02 (τοπική ώρα, 05:32 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Μουρ-Μουρί, όχι μακριά από τα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

“Ευτυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας νεκρός, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές”, δήλωσε στην τηλεόραση ο υπεύθυνος της τοπικής Ερυθράς Ημισελήνου.

“Ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 250”, δήλωσε αργότερα ο Αχμάντ Καραμί, ο επικεφαλής του πυρήνα κρίσης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, όπου τουλάχιστον 44 δονήσεις έχουν γίνει αισθητές από χθες, Κυριακή.

Στην πόλη Μουρ-Μουρί, υπέστησαν ζημιές πολυάριθμες κατοικίες και δημόσια κτίρια. Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν επίσης σε οκτώ χωριά της περιοχής, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύκτα στην ύπαιθρο εξαιτίας των δονήσεων.

“Σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή”, δήλωσε ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος, αρμόδιος για το συντονισμό των προσπαθειών αρωγής.

Η τηλεόραση έκανε λόγο για 40 τραυματίες στην πόλη Αμπντανάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ