Επεκτάθηκε το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον

Επεκτάθηκε το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον

 

Οι αρχές στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις του Μισούρι επέβαλαν την Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης η οποία ισχύει από τα μεσάνυχτα.

Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία εξ αιτίας της τεταμένης κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων και των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία ενός νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τοπικές αρχές όπως έγινε γνωστό θα βαδίζουν βήμα-βήμα και θα λαμβάνουν πλέον την απόφαση για την παράταση ή όχι της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες με βάση τις συνθήκες που δημιουργούνται κάθε 24ωρο.

Η απόφαση για την επιβολή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, λήφθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη του Μισούρι Τζέι Νίξον σε μια προσπάθεια καταστολής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των λεηλασιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ