Ασθενείς του Έμπολα “δραπέτευσαν” από μονάδα καραντίνας μετά από επίθεση

Ασθενείς του Έμπολα “δραπέτευσαν” από μονάδα καραντίνας μετά από επίθεση

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον μιας μονάδας καραντίνας για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Μονρόβια, την πρωτεύουσα της Λιβερίας, με αποτέλεσμα περίπου 20 ασθενείς να τραπούν σε φυγή για να γλυτώσουν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Έσπασαν τις πόρτες και λεηλάτησαν το μέρος. Όλοι οι ασθενείς έφυγαν» επιβεβαίωσε η Ρεμπέκα Ουέσε, μια αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Τις δηλώσεις της επιβεβαίωσαν οι κάτοικοι και ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Λιβερία, Τζορτζ Ουίλιαμς.

Σύμφωνα με τον ίδιο 29 ασθενείς με Έμπολα νοσηλεύονταν στο κέντρο, όπου τους παρέχονταν οι προκαταρκτικές φροντίδες πριν από τη μεταφορά τους σε ένα νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των ασθενών που έφυγαν.

«Όλοι τους ήταν θετικοί στον ιό Έμπολα» τόνισε ο Ουίλιαμς ενώ προσέθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι 9 είναι νεκροί.

Μια ομάδα ανθρώπων, στην πλειονότητά τους νέοι, οπλισμένοι με ρόπαλα, εισέβαλαν στο λύκειο του προαστίου της Μονρόβια όπου στεγάζεται το κέντρο καταπολέμησης του Έμπολα, επισήμανε η Ρεμπέκα Ουέσε.

Σύμφωνα με την ίδια φώναζαν συνθήματα εναντίον της προέδρου της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ ενώ διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει Έμπολα» στην χώρα.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε τη φυγή των ασθενών και των νοσοκόμων προσέθεσε η ίδια.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ