Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

 

Πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών επιχείρησαν εννέα αεροπορικές επιδρομές κοντά στο μεγαλύτερο ιρακινό φράγμα, το φράγμα της Μοσούλης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση που καλύπτει τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. Στην περιοχή αυτή οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν περιοχές από τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις νέες επιδρομές κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επτά αυτοκινούμενα πολυβόλα, δύο αυτοκίνητα και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Humvee, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης. «Όλα τα αεροσκάφη εξήλθαν από τους χώρους των επιχειρήσεων με ασφάλεια» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ και την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ