ΦΩΤΟ-Πακιστάν-Ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού

ΦΩΤΟ-Πακιστάν-Ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού

 

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Ισλαμαμπάντ, διαδηλώνοντας κατά του Πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ και καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές του 2013.

Οι  ηγέτες της αντιπολίτευσης του Πακιστάν, Ίμραν Χαν και Ταχιρούλ Κάντρι ζήτησαν την παραίτηση και σύλληψη του Πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, όμως οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν δεν φαίνεται να έλαβαν την αναμενόμενη στήριξη.

Ο Πρωθυπουργός Σαρίφ και ο αδελφός του Σαμπάζ, Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης του κρατιδίου Πουντζάμπ, του πλέον πυκνοκατοικημένου στην χώρα, «πρέπει να παραιτηθούν και να συλληφθούν» δήλωσε ο Κάντι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Ισλαμαμπάντ.

Ο μουσουλμάνος ιερωμένος κατηγορεί τους αδελφούς Σαρίφ για εκλογική νοθεία και ότι είναι υπεύθυνοι για τις συγκρούσεις του περασμένου Ιουνίου μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των οπαδών του στη Λαχόρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα οπαδοί του.

«Η ώρα έχει φθάσει για την χώρα προκειμένου να αποφασίσει. Θα παραμείνω εδώ μέχρι ο Πρωθυπουργός να παραιτηθεί. Δε μπορούμε να αποδεχθούμε έναν Πρωθυπουργό που κατέλαβε την εξουσία μέσω εκλογών νοθείας» δήλωσε νωρίτερα ο Χαν, που δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ισχνή ανταπόκριση στη διαδήλωση που οργάνωσε.

Ο Χαν και ο Κάντρι είχαν υποσχεθεί ένα πραγματικό «τσουνάμι» στην πρωτεύουσα με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

 

Thousands of protesters arrive in Islamabad

Πηγή φωτό: @ShireenMazari1

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ