• Πούτιν: Δεν πρέπει να συγκρουστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο

  3:06 μμ, Πέμπτη 14 Αυγ 2014 3:06 μμ, Πέμπτη 14 Αυγ 2014

  Πούτιν: Δεν πρέπει να συγκρουστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ρώσοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν τη χώρα τους, αλλά όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

  «Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο.

  «Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης... αλλά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε.

  «Πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα μας... χωρίς να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τους εταίρους μας, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με περιφρονητικό τρόπο», σημείωσε ο Πούτιν στη Γιάλτα.

  Ακόμη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

  «Η χώρα αυτή βυθίζεται σε ένα αιματηρό χάος, σε μια αδελφοκτόνο σύρραξη», τόνισε ο Πούτιν.

  «Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», σημείωσε.

  Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλε την ανθρωπιστική καταστροφή στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

  Επιπλέον ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να κάνει προσπάθεια να διαθέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας αυτούς τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας.

  «Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα», ανέφερε ο Πούτιν.

  Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ενέκρινε μια πρόταση για να δημιουργηθεί μια ειδική δύναμη για την Κριμαία, ωστόσο επισήμανε ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χερσόνησο δεν θα είναι πολύ μεγάλη ή δαπανηρή.

  «Το υπουργείο Άμυνας έχει προετοιμάσει. . . ένα ειδικό πρόγραμμα για να συσταθεί και να αναπτυχθεί μια στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία. Ενέκρινα αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε. «Δεν θα είναι υπερβολικό, ούτε ακριβό», πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα