Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του. Ο Βαλέρι Μπολότοφ είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αυτονομιστών που παραιτείται την τελευταία εβδομάδα.

Την είδηση για την παραίτηση του Μπολότοφ, του αυτοανακηρυχθέντα κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya 24 την ώρα που εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης ανακοίνωνε ότι το τελευταίο 24ωρο στο Λουχάνσκ σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι από αεροπορικές επιθέσεις.

Η περιοχή του Λουχάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία, έχει υπάρξει θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στους ρωσόφωνους αντάρτες και στις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο στις περιοχές που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές.

Σε σχόλιά του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, ο Μπολότοφ είπε ότι στη θέση του θα αναλάβει καθήκοντα ο υπουργός άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας της Λούγκανσκ», ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι.

Η παραίτηση του Μπολότοφ σημαίνει ότι τόσο οι κυριότερες οργανώσεις των αυτονομιστών στο Λουχάνσκ όσο και το Ντονέτσκ υφίστανται αλλαγές στην ηγεσία τους. Στις 7 Αυγούστου, ο Αλεξάντερ Μποροντάι, ο Πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ