Γάζα-6 νεκροί ανάμεσά τους και ένας Ιταλός δημοσιογράφος

Γάζα-6 νεκροί ανάμεσά τους και ένας Ιταλός δημοσιογράφος

Ένας Ιταλός δημοσιογράφος είναι ανάμεσα στους έξι ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας εξουδετέρωσης ενός ισραηλινού πυραύλου, δήλωσαν μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό το όνομα του δημοσιογράφου αυτού ή για ποιο μέσο εργαζόταν.

«Πολλοί πυροτεχνουργοί σκοτώθηκαν ενώ εξουδετέρωναν έναν ισραηλινό πύραυλο στη Μπέιτ Λαχίγια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιγιάντ αλ Μπούζαμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν ξένο δημοσιογράφο ο οποίος είχε πάει να καλύψει την επιχείρηση της εξουδετέρωσης του πυραύλου. Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία στον θύλακα και ιατρικές πηγές, οι τρεις από τους νεκρούς ήταν κορυφαία στελέχη των πυροτεχνουργών της αστυνομίας στον θύλακα. Σε μια ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι ο ένας από τους νεκρούς ήταν ο επικεφαλής αξιωματικός των πυροτεχνουργών της, ο υπαρχηγός του και άλλος ένας αστυνομικός.

Η έκρηξη αυτή από ατύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία των 72 ωρών η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται από τους αντιμαχόμενους. Η κατάπαυση του πυρός λήγει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα, η οποία υφίσταται διαρκείς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εδώ και έναν μήνα.

Η τριήμερη εκεχειρία έδωσε στους Παλαιστίνιους πυροτεχνουργούς μια ευκαιρία να αναζητήσουν για να εξουδετερώσουν οβίδες, πυραύλους και άλλα είδη πυρομαχικών που έχουν ριφθεί στον θύλακα και δεν έχουν εκραγεί.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ