Επικοινωνία Ομπάμα-Χίλαρι Κλίντον με φόντο τα… καυστικά σχόλια

Επικοινωνία Ομπάμα-Χίλαρι Κλίντον με φόντο τα… καυστικά σχόλια

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον και πιθανή υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2016, επικοινώνησε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη για να του διευκρινίσει ότι οι αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της δεν ήταν προσωπική επίθεση εναντίον του αμερικανού προέδρου.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό The Atlantic την προηγούμενη Κυριακή, ο Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την επιλογή των ΗΠΑ να μην παρέμβουν στις αρχές του εμφυλίου πολέμου της Συρίας ως «αποτυχία».

«Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ομπάμα για να τον διαβεβαιώσει ότι όσα είπε δεν ήταν επίθεση στον ίδιο, στις πολιτικές του, ή στην ηγεσία του» είπε ο Νικ Μέριλ εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον .

Η Κλίντον δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά σε περίπτωση που το επιχειρήσει θεωρείται ως το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ως εκ τούτου, κάθε δημόσια δήλωση της, κρίνεται εξονυχιστικά και αντανακλά ποικιλοτρόπως στην πολιτική εκστρατείας της. Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην πρώτη κυρία και γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα από το 2009 έως το 2013. Από τότε έχει περιοδεύσει ανα τη χώρα δίνοντας μια σειρά προσοδοφόρες διαλέξεις και προωθώντας το βιβλίο με τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Σκληρές επιλογές».

Η Κλίντον σε αυτό το πλαίσιο της προώθησης του βιβλίου της θα βρεθεί στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ της Μασαχουσέτης, για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της την Τετάρτη. Εκεί περνά και ο πρόεδρος Ομπάμα τις καλοκαιρινές διακοπές του και οι δύο τους αναμένεται να συναντηθούν το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ