Συμφώνησαν για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Συμφώνησαν για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Ρωσία έχει «συμφωνήσει», έπειτα από συνομιλίες που διεξήγε με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι δυτικές κυβερνήσεις «να μην εμποδίσουν» την αποστολή αυτή.

«Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον αυτή η ανθρωπιστική επιστολή θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες για όλες τις λεπτομέρειες», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Ελπίζω ότι οι δυτικοί εταίροι μας δεν θα προβάλουν εμπόδια» στην επιχείρηση αυτή, είπε ο Λαβρόφ, ο οποίος είχε ζητήσει το Σάββατο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίξει ένα ρωσικό σχέδιο για μια ανθρωπιστική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία για να προσφερθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό που πλήττεται από τη σύγκρουση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα απέρριψε αυτή την προσφορά, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και κατόπιν «αδικαιολόγητη και παράνομη» σε μια τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Εάν είναι αληθές ότι οι τρεις ηγέτες συμφωνούν στο γεγονός ότι ουδεμία ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζεται να σταλεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία, διότι έχουν ληφθεί ήδη όλα τα αναγκαία μέτρα, πρόκειται για μια κατάφωρη επίδειξη κυνισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ