Ποιος σκότωσε τον Jim Morrison;

Ποιος σκότωσε τον Jim Morrison;

 

Τις φήμες που ήθελαν ως αιτία θανάτου του Jim Morrison τα ναρκωτικά και όχι το αλκοόλ επιβεβαίωσε η Marianne Faithfull, αναφέροντας μάλιστα πως προμηθευτής της μοιραίας δόσης ήταν ο τότε φίλος της και σήμερα μακαρίτης Jean de Breteuil.

Όπως αναφέρει η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός, εκείνο το διάστημα διέμενε σε ξενοδοχείου του Παρισιού μαζί με τον de Breteuil, ο οποίος ήταν γνωστό ότι προμήθευε ηρωίνη σε διασημότητες.

Όταν εκείνος θα επισκέπτονταν τον Morrison, η Faithfull, διαισθανόμενη τον κίνδυνο, δεν τον ακολούθησε: «Τελικά πήγε και τον σκότωσε. Ήταν όμως σίγουρα ατύχημα. Ήταν η ηρωίνη τόσο δυνατή; Ναι, και τελικά πέθανε. Δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτό. Όπως και να ‘χει, όλοι όσοι είχαν αναμειχθεί στο θάνατό του είναι πλέον νεκροί. Εκτός από εμένα.»

Για την ιστορία, ο θρυλικός frontman των Doors έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουλίου του 1971. Σύμφωνα με αναφορά γιατρού, ο θάνατός του επήλθε έπειτα από καρδιακή προσβολή λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, χωρίς όμως να διενεργηθεί νεκροψία, καθώς οι αρχές δεν το θεώρησαν απαραίτητο.

ΠΗΓΗ: rocking.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ