Στο Κίεβο την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Στο Κίεβο την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

 

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη, στην Ουκρανία, εν μέσω της έντασης που προκαλεί η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της χώρας, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη αυτή του Ράσμουσεν, κατόπιν πρόσκλησης του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, έχει ως στόχο την προετοιμασία μιας συνόδου μεταξύ μιας επιτροπής του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, που δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίσκεψη του γενικού γραμματέα συμπίπτει με μια περίοδο όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες στα ανατολικά μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο προπύργιο των ανταρτών, το Ντονέτσκ. Ταυτοχρόνως, το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για την παρουσία ισχυρών ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα αυξήθηκε από τις 12.000 που ήταν στα μέσα Ιουλίου στις 20.000 σήμερα, γεγονός που διαμορφώνει μια “επικίνδυνη κατάσταση”, όπως την χαρακτήρισε.

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ