Οι Αυστριακοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές

Οι Αυστριακοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές

«Η Ελλάδα καταγράφει φέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις, εδραιώνοντας για δεύτερη στη σειρά χρονιά και πάλι τη θέση της ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών», τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και εκπρόσωπος του διεθνούς ομίλου TUI, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της επιστροφής της Ελλάδας, ως του πλέον αγαπημένου προορισμού των Αυστριακών για τουρισμό, ο κ. Πέτερλαϊτνερ επισημαίνει πως αυτό συμβαίνει έπειτα από κάποια περίοδο που η Ελλάδα, προφανώς λόγω της κρίσης, είχε βρεθεί εκτός των δέκα πρώτων δημοφιλών προορισμών.

Ο ίδιος αναφέρει στις δηλώσεις του πως τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή ή στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν τη διάθεση των Αυστριακών για τουρισμό, οι οποίοι απλώς συνάπτουν περισσότερα ασφαλιστικά συμβόλαια για τα ταξίδια τους και εκτός τούτου, όπως προσθέτει, οι μακρινοί προορισμοί παίζουν τη θερινή περίοδο έναν δευτερεύοντα ρόλο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Φερκερμπιουρό», η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές το καλοκαίρι του 2014, σε ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από την Τουρκία (12,7%), την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία (3,4%).

Σε σχέση με τις κρατήσεις, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη, με διψήφιο ποσοστό αύξησης 12,3%, και ακολουθούν η Κροατία με αύξηση 2,4% και η Γαλλία με αύξηση 2%, ενώ ο μεγάλος “χαμένος” της φετινής χρονιάς στις κρατήσεις από την Αυστρία είναι η Αίγυπτος, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,2%.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στην Αυστρία και ως προς τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικού Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αναβρασμός στην Κρήτη μετά την πτώχευση του ρώσικου πρακτορείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ