“Στόχος ήταν μαχητές στο σχολείο του ΟΗΕ”

“Στόχος ήταν μαχητές στο σχολείο του ΟΗΕ”

Μετά από έντονες επικρίσεις που δέχθηκε το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος ήταν τρεις μαχητές οι οποίοι επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα κοντά στο σχολείο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.

Πριν από λίγες ώρες το Ισραήλ κήρυξε επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας,

Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Γάζα, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα, όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.

Η 7ωρη αυτή εκεχειρία θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα είναι σε θέση να επιστρέψουν, δήλωσε ο στρατηγός Γιοάβ Μορντεκάι.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο σχολείο, ενώ 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Η έκρηξη έπληξε την είσοδο του σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις ανθρώπους.

Από την πλευρά του το Ισραήλ αρνείται ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά του σχολείου.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ