Ελεύθεροι θα αφεθούν οι Τούρκοι διπλωμάτες

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι Τούρκοι διπλωμάτες

Το διπλωματικό προσωπικό του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη του Ιράκ, συνολικά 49 άνθρωποι, που κρατούνται όμηροι από τον Ιούνιο από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους θα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ.

«Συνεχίζουμε τις επαφές με όλες τις πλευρές στο Ιράκ. Ενδέχεται να επιστρέψουν αύριο ή μεθαύριο», δήλωσε ο Γιλμάζ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες που ένας Τούρκος αξιωματούχος αναφέρεται στην τύχη των Τούρκων πολιτών που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ από τις 11 Ιουνίου.

Στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ οι ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν εναντίον του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και πήραν ομήρους τους διπλωμάτες, μεταξύ αυτών και ο πρόξενος, και τις οικογένειές τους που βρίσκονταν στο κτίριο.

Οι μαχητές του ΙΚ άφησαν ελεύθερους στις 3 Ιουλίου 32 τούρκους οδηγούς φορτηγών τους οποίους είχαν απαγάγει λίγες ημέρες νωρίτερα, όμως εξακολουθούν να κρατούν τους διπλωμάτες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μακελειό στο Ιράκ

Νεκροί από κατολίσθηση

Από αμέλεια πέθαναν 65 άνθρωποι…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ