Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν για την Ουκρανία

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση, αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε μια κατάπαυση του πυρός στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά.

«Συζήτησαν  την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο» επισήμανε το Κρεμλίνο. «Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διακοπή των επιχειρήσεων του στρατού και την έναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των αντίπαλων πλευρών».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον Πούτιν να στηρίξει την ειρήνη στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει επιπλέον «κυρώσεις» εάν δεν προχωρήσει σε βήματα για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην χώρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα.

«Ο πρόεδρος μίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν και για μια ακόμη φορά τον προέτρεψε να στηρίξει την ειρήνη αντί να επιτρέπει τη μεταφορά όπλων και εξοπλισμού κατά μήκος των συνόρων και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των μαχητών και αυτονομιστών που αποσταθεροποιούν περισσότερο την κατάσταση στην Ουκρανία» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σε δημοσιογράφους.

«Η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με επιπλέον κόστη εάν εμείς δεν δούμε απτές ενέργειες με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης» ήταν το μήνυμα του Ομπάμα στον Πούτιν.

 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Κατάπαυση του πυρός σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ