• Δεν περνάς ...Στρος-Καν

  5:48 μμ, Τρίτη 20 Μάρ 2012 5:48 μμ, Τρίτη 20 Μάρ 2012

  Ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα λάβει την άδεια να εισέλθει στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισαν σήμερα πολλά μέλη της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης, ενόψει ενός προγραμματισμένου γεγονότος στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

  Το δίκτυο EU40, που έχει συγκροτηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ ηλικίας κάτω των 40, είχε προσκαλέσει τον Στρος-Καν να εκφωνήσει μιαν οικονομικού περιεχομένου ομιλία την 27η τρέχοντος μηνός, στο πλευρό του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του τέως προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

  "Πρόκειται για μια ανάρμοστη πρόσκληση" τόνισαν σχετικώς σήμερα τρείς ευρωβουλευτίνες, οι Ζίτα Γκουρμάι και η Βερονίκ ντε Κέιζερ των Σοσιαλιστών καθώς και η Ιζαμπέλ Ντιράν των Πρασίνων, ενημερώνοντας εγγράφως τον πρόεδρο του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς και εκφράζοντας "οργή" για το ενδεχόμενο ο Στρος-Καν να μιλήσει στους ευρωβουλευτές.

  Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, όταν κατηγορήθηκε από την δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη ότι επιτέθηκε με σεξουαλικό κίνητρο εναντίον έγχρωμης καμαριέρας στη σουίτα του σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

  "Ας είναι λοιπόν σαφές ότι το να προσφέρουμε ένα βήμα στον κ. Στρος-Καν σε αυτήν την συγκυρία είναι ανάρμοστο και άκαιρο, αφού εξακολουθεί να υπόκειται σε μια διαδικασία ποινικού χαρακτήρα" επισήμανε από την πλευρά του σε επιστολή στον πρόεδρο Σουλτς ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, Ντερκ Γιαν Επίνκ.

  Μέχρι στιγμής από το Γραφείο του προέδρου Σουλτς δεν υπάρχει σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα