Στην Τζέντα ο Μπαν Κι Μουν

Στην Τζέντα ο Μπαν Κι Μουν

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανσιμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή σε μια πολύπλευρη διπλωματική αποστολή με στόχο την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη σοβούσα σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων, έφτασε την Τετάρτη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SPA, οι δύο άνδρες αξιολόγησαν τη «διεθνή και περιφερειακή κατάσταση και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας» η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς.

Ο Μπαν Κι μουν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Φίλιπ Χάμοντ είναι στη Μέση Ανατολή και έχουν εμπλακεί σε μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα με την ελπίδα να τερματιστεί η πλέον φονική σύγκρουση μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων από το 2009.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 17 ημέρες των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κατά την ίδια περίοδο, 34 ισραηλινοί 32 στρατιώτες και δύο πολίτες έχουν σκοτωθεί. Στα θύματα περιλαμβάνεται και ένας εργαζόμενος από την Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ