Η Μόσχα ενισχύει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα

Η Μόσχα ενισχύει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, το αγκυροβόλιο του οποίου βρίσκεται στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το Μάρτιο από τη Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

“Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας”, δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.

Χθες, Τρίτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία “πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές” στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, “για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας” ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και, ιδιαίτερα, στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.

Περισσότερα από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δισεκ. ευρώ) πρόκειται να διατεθούν, μέχρι το 2020, για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μάυρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει το Μάιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται στην Κριμαία από το 18ο αιώνα και παρέμεινε εκεί, μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, βάσει μίας συμφωνίας με το Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Σοκάρει η εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστίνιου

Πάνω από 40.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα

Αγνοείται Ισραηλινός στρατιώτης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ