“Αναγκαία η απαγόρευση πτήσεων”

“Αναγκαία η απαγόρευση πτήσεων”

Η απαγόρευση πτήσεων προς και από το Ισραήλ για τις αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, ανέφερε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που βρίσκεται στο Κάιρο για να προσπαθήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε επίσης στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την 24ωρη απαγόρευση, όπως είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι.

Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον αμερικανό υπουργό να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των αμερικανικών αεροπορικών πτήσεων προς το Ισραήλ, που έχουν ακυρωθεί εξ αιτίας της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε 24ωρη απαγόρευση πτήσεων προς το Ισραήλ για τους αερομεταφορείς των Ηνωμένων Πολιτειών νωρίτερα την Τρίτη αφότου μια παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έξω από το Τελ Αβίβ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ