Σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη Malaysia Airlines

Σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη Malaysia Airlines

 

Σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο, ετοιμάζει η Malaysia Airlines, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, στην ανατολική Ουκρανία, που ουσιαστικά πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία που πλήττει τον αερομεταφορέα της Μαλαισίας φέτος.

Ο κρατικός επενδυτής Khazanah Nasional Bhd, που διαθέτει το 69% της εταιρείας, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για την αναδιάρθρωση της εταιρείας σε διάστημα 6 ως 12 μηνών, αφού μειώθηκε σημαντικά η δραστηριότητα της εταιρείας μετά την εξαφάνιση τον Μάρτιο της πτήσης MH370.

Έπειτα από τρία χρόνια που κατέγραφε ζημιές η Malaysia Airlines παρουσίασε το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου τα χειρότερα οικονομικά στοιχεία εδώ και δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πηγές, που αρνήθηκαν να κατονομαστούν, σημείωσαν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης αναμένεται να αποκαλυφθεί μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στα μέσα του επόμενου μήνα.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η Khazanah, που έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ρίνγκιτ (1,17 δισ. ευρώ) τα τελευταία 10 χρόνια στη Malaysia Airlines, σκοπεύει να την ιδιωτικοποιήσει, ως πρώτο βήμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ