Οι διάσημοι επισκέπτες του Ασάνζ

Οι διάσημοι επισκέπτες του Ασάνζ

Τι κοινό έχουν η ηθοποιός Πάμελα Αντερσον, ο πρώην ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά, η εικαστικός (και χήρα του Τζον Λένον) Γιόκο Όνο, η τραγουδίστρια Lady Gaga, o σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ; Φαινομενικά τίποτα πέρα απ΄ ότι είναι όλοι τους διάσημοι. Αλλά μεταξύ των προσώπων αυτών υπάρχει και ένα άλλο κοινό στοιχείο: είναι όλοι τους τακτικοί επισκέπτες του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει μετατραπεί σε προσωπική φυλακή του ιδρυτή του Wikileaks.

H λίστα με τους επιφανείς επισκέπτες που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο κατώφλι της πρεσβείας είναι τόσο μεγάλη, που αποτελεί από μόνη της απόδειξη της ευρείας υποστήριξης που απολαμβάνει ένας από τους πιο διαβόητους καταζητούμενους φυγάδες της Δύσης.

 

Διωκόμενος από τις Αρχές της Σουηδίας με την κατηγορία της σε σεξουαλικής παρενόχλησης δύο γυναικών δύο γυναικών, τον Ιούνιο του 2012 ο Τζούλιαν Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού κα από τότε παραμένει έγκλειστος στο εσωτερικό της.

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ