Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Τζον Κέρι

Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Τζον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, θα μεταβεί στο Κάιρο τη Δευτέρα για να συζητήσει με Αιγύπτιους, αλλά και άλλους ανώτερους αξιωματούχους την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες – και οι διεθνείς εταίροι μας-είναι βαθιά ανήσυχοι για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης, και την απώλεια και άλλων αθώων ζωών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Κάτι που να αποκαθιστά την κατάπαυση του πυρός που επετεύχθη το Νοέμβριο του 2012» συμπλήρωσε η ίδια.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι ο Τζον Κέρι «εργάζεται ώστε να υποστηριχτεί η πρωτοβουλία της Αιγύπτου για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος (κατάπαυση του πυρός) και θα ταξιδέψει στην περιοχή, ως μέρος των προσπαθειών αυτών».

Από την έναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους μαχητές της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ